Halloweenská horká čokoláda

Udělejte si radost touto děsivou a zábavnou Halloweenskou horkou čokoládou. Nezapomeňte přidat pořádnou porci šlehačky.
 

Čas na přípravu

1 hodina 30 minut

Náročnost

Snadná

Počet porcí

1

Udělejte si radost touto děsivou a zábavnou Halloweenskou horkou čokoládou. Nezapomeňte přidat pořádnou porci šlehačky. Za tento recept děkujeme @jessie.bakes.cakes

Ingredience

Na luxusní horkou čokoládu:

3 lžičky Whittard Luxusní mléčné horké čokolády

200 ml mléka

Šlehačka

Na rýžová monstra:

100 g nesoleného másla

250 g mini marshmallows

150 g pufované rýže

1/4 čajové lžičky soli

100 g moučkového cukru

Modré, zelené a růžové potravinářské barvivo

Jedlé oči (cukrové zdobení)

Na duchy z bílé čokolády:

10 bílých marshmallows

50 g bílé čokolády, rozpuštěné

Cukrářské zdobící pero

Na malinový sliz:

3 lžičky horké čokolády Whittard s příchutí malin

1lžička mléka

1 lžička kukuřičné mouky

ZPŮSOB PŘÍPRAVY

  1. Na výrobu rýžových monster vyložte velkou obdelníkovou formu na pečení pečícím papírem
  2. Rozpusťe máslo a mini marshmallows ve vodní lázni.
  3. Sundejte z ohně, poté vmíchejte pufovanou rýži a sůl a obalte ve směsi.
  4. Lžící naneste do pečící formy a rovnoměrně rozprostřete.
  5. Dejte stranou a nechte na 1 hodinu odležet, poté vyndejte z formy a nakrájejte na malé obdelníčky.
  6. Rozdělte moučkový cukr do tří malých misek. Do každé přidejte pár kapek vody, aby vznikla hustá poleva. Přidejte kapku potravinářského barviva a obarvěte každou misku jinou barvou.
  7. Naneste lžící polevu na horní část každého rýžového obdelníčku a ozdobte okem. Nechte ztuhnout.
  8. K vytvoření duchů nalijte na marsmallow rozpuštěnou bílou čokoládu a dejte na 30 minut ztuhnout do lednice.
  9. Za pomocí cukrářského pera nakreslete čokoládovou polevou na každý marshmallow dvě oči a pusu ducha. Dejte prozatím stranou.
  10. Na výrobu malinového slizu smíchejte mléčnou a malinovou horkou čokoládu v malé misce.
  11. Vložte na 20 sekund do mikrovlnné trouby a míchejte do hladka.
  12. Vmíchejte kukuřičnou mouku, aby vznikla hustá směs. Dejte stranou.
  13. Pro přípravu horké čokolády ohřejte mléko v hrnci, nebo v mikrovlnné troubě.
  14. Horkou čokoládu nasypte do svého oblíbeného hrnku a zalijte horkým mlékem. Pořádně zamíchejte.
  15. Navrch ozdobte šlehačkou, malinovým slizem a vašimi strašidelnými monstry.
Zpět do obchodu