Vychutnejte si speciální limitovanou edici mléčné horké čokolády s příchutí perníčku vytvořenou pro dlouhé podzimní dny. Co dobrého si z ní upečete vy? My vám přinášíme recept na lahodné Whittardové perníčky.

Čas na přípravu
3 hodiny

Náročnost
Velmi jednoduchá

Počet porcí
16
Vychutnejte si speciální limitovanou edici mléčné horké čokolády s příchutí perníčku vytvořenou pro dlouhé podzimní dny. Co dobrého si z ní upečete vy? My vám přinášíme recept na lahodné Whittardové perníčky. Za recept děkujeme @beabopbakes!
Ingredience
360 g hladké mouky
1 lžička sody
1 lžička mletého zázvoru a skořice
2 lžičky horké čokolády s příchutí perníčku
125 g másla
175 g hnědého cukru
1 velké vejce
4 velké lžíce Golden sirup
250 g moučkového cukru (+ 40ml voda)
ZPŮSOB PŘÍPRAVY
- Ve velké míse smíchejte mouku, sodu, horkou čokoládu, mletý zázvor a skořici. Přidejte změklé máslo a míchejte, než směs bude připomínat drobenku. Poté přidejte cukr a dobře promíchejte, než směs bude hladká.
- Rozklepněte vejce a přidejte je do moučné směsi i s Golden sirupem. Těsto krásně zpracujte a dejte do ledničky alespoň na 1 hodinu.
- Těsto poté vyndejte z ledničky a vyválejte na zhruba 0,5 cm tlusté těsto. Můžete začít vykrajovat vaše oblíbené tvary. Nezapoměňte dát znovu do ledničky na 30-60 minut.
- Troubu předehřejte na 180 °C (horkovzdušnou na 160 °C). Poté dejte do perníčky to trouby a pečte asi 15 minut, než budou zlatavé.
- Perníčky nechte vychladnout. Smíchejte moučkový cukr a vodu, a pak můžete zdobit!