Whittardové perníčky

Vychutnejte si speciální limitovanou edici mléčné horké čokolády s příchutí perníčku vytvořenou pro dlouhé podzimní dny. Co dobrého si z ní upečete vy? My vám přinášíme recept na lahodné Whittardové perníčky.
 

Čas na přípravu

3 hodiny

Náročnost

Velmi jednoduchá

Počet porcí

16

Vychutnejte si speciální limitovanou edici mléčné horké čokolády s příchutí perníčku vytvořenou pro dlouhé podzimní dny. Co dobrého si z ní upečete vy? My vám přinášíme recept na lahodné Whittardové perníčky. Za recept děkujeme @beabopbakes!

Ingredience

360 g hladké mouky

1 lžička sody

1 lžička mletého zázvoru a skořice

2 lžičky horké čokolády s příchutí perníčku

125 g másla

175 g hnědého cukru

1 velké vejce

4 velké lžíce Golden sirup

250 g moučkového cukru (+ 40ml voda)

ZPŮSOB PŘÍPRAVY

  1. Ve velké míse smíchejte mouku, sodu, horkou čokoládu, mletý zázvor a skořici. Přidejte změklé máslo a míchejte, než směs bude připomínat drobenku. Poté přidejte cukr a dobře promíchejte, než směs bude hladká.
  2. Rozklepněte vejce a přidejte je do moučné směsi i s Golden sirupem. Těsto krásně zpracujte a dejte do ledničky alespoň na 1 hodinu.
  3. Těsto poté vyndejte z ledničky a vyválejte na zhruba 0,5 cm tlusté těsto. Můžete začít vykrajovat vaše oblíbené tvary. Nezapoměňte dát znovu do ledničky na 30-60 minut.
  4. Troubu předehřejte na 180 °C (horkovzdušnou na 160 °C). Poté dejte do perníčky to trouby a pečte asi 15 minut, než budou zlatavé.
  5. Perníčky nechte vychladnout. Smíchejte moučkový cukr a vodu, a pak můžete zdobit!
Zpět do obchodu