Novinky

Jarní zábava pro všechny - 3 aktivity pro celou rodinu
Jaro je v plném proudu a s velikonočními svátky za dveřmi je ten správný čas začít plánovat volno. Ať už připravujete pohoštění pro rodinu, vymýšlíte tvoření pro děti nebo plánujete nezapomenutelný lov velikonočních vajíček, dali jsme dohromady tři aktivity vhodné pro celou rodinu, které zabaví děti všech věkových kategorií na celé prázdniny. 
 

Tvoření s dětmi!

Nasaďte si kreativní klobouky a ponořte se do zábavy při tvoření! Prázdniny jsou skvělým časem na přichystání výtvarných potřeb, jako jsou barvy či barevné papíry, a tvoření může začít! Zkuste vytvořit velikonoční vajíčko nebo pro mladší děti vytvořte fotky ze sušených těstovin nebo obrázky malované prsty, prostě cokoliv si vy nebo oni umí představit! Ideální pro mírné zpomalení pro vaše děti po velké velikonoční oslavě.

Ozdobte ledničku těmito výtvory!

Upečte něco dobrého.

Jarní prázdniny jsou skvělý čas sejít se s přáteli či celou rodinou, a něco si upéct. Nic se nevyrovná vůni čerstvě upečených dobrot, které vůní naplní celý domov. Dejte dětem zástěry a vrhněte se do pečení! Celá rodina se může zapojit do přípravy lahodných dobrot, od brownies se slaným karamelem, po malinové sušenky nebo křupavá čokoládová vajíčka. Nezapomeňte prozkoumat naše recepty a nápady na blogu!

 
 

Rodinné hry, filmové maratony a čokoládové milkshaky!

Zahrajte si odpoledne s celou rodinou deskové hry nebo poskládejte dlouho odkládané puzzle. Odpočiňte si, pobavte se a hlavně zpomalte se svými nejbližšími. Konec dne si oslaďte příjemným filmovým maratonem s rodinou a pořádnou dávkou horké čokolády.

Postavte si provizorní kino s přikrývkami, polštáři. Upečte si něco dobrého a vyzkoušejte některou z našich kouzelných příchutí horké čokolády.

 

Je to ideální způsob, jak společně relaxovat a odpočívat.

Pink Mocha
Připravte si Váš oblíbený nápoj z kavárny doma. Naše bílá horká čokoláda s příchutí malin dá nápoji Pink Mocha neodolatelný sladký nádech, který milovníci kávy ocení.
 

Čas na přípravu

5 minut

Náročnost

Velmi jednoduchá

Počet porcí

1

Tento recept můžete použít i s jinou příchuťí našich horkých čokolád. Jaká bude příště?

Ingredience

1 panák espressa (18 g mleté kávy Guatemala Elephant + 35 ml vařící vody)

250ml ohřátého mléka

2 čajové lžičky bílé horké čokolády s příchutí malin

ZPŮSOB PŘÍPRAVY

  1. Připravte shot espresa v cafetière a nalijte do hrnečku.
  2. Ohřejte mléko a smíchejte se dvěma lžičkami horké čokolády. Nalijte většinu mléka do hrnečku a potom, ze zbytku mléka a za použití šlehače na mléko vytvořte růžovou pěnu. Tu dejte lžičkou opatrně nahoru.
  3. Ozdobte hořkou čokoládou a hotovo!
Čas k relaxaci
Objevte čaj tak jedinečný jako vy! Vydat se na cestu k relaxaci znamená dělat jednoduchá, ale účinná rozhodnutí, která vedou k významným změnám. Malé úpravy, jako je přidání ovocného či bylinkového čaje do vaší každodenní rutiny, vám mohou přinést velké výhody, od zlepšených spánkových cyklů po silný imunitní systém nebo jen pro uklidnění zaneprázdněné mysli něčím lahodným a hřejivým. Prozkoumejte naše oblíbené čaje, navržené a namíchané tak, aby obohatily vaši wellness rutinu.
 

Prozkoumejte naše oblíbené čaje, navržené a namíchané tak, aby obohatily vaši wellness rutinu.

 

Mátový čaj

Tato zázračná rostlina sloužila jako tonikum při poruchách trávení, jako parfém či jako přísada do vaření. Její snadno identifikovatelná chuťová vůně je stále základní složkou našeho každodenního života. Klasický chladivý účinek máty peprné pochází z vysoké hladiny mentolu v jejích listech a extrahovaný esenciální olej má zklidnit střeva a zmírnit zažívací potíže.

 

Nejranější způsob vaření mátového čaje zahrnoval sbírání čerstvých listů rostliny a máčení v horké vodě, ale nyní jsou sušené lístky máty peprné, které umožňují snadnější skladování a přípravu čaje, aniž by došlo k obětování jakékoli dobroty nebo chuti.

 
Karamelové mousse s čajem Milk Oolong
Tato vynikající karamelová pěna od My Kitchen Drawer je dělaná s naším Milk Oolongem. S lehkou, nadýchanou texturou a smetanovou příchutí Vás i Vaši návštěvu okouzlí.
 
 

Čas na přípravu

4,5 hodiny (+ čas na doležení)

Náročnost

Nízká

Počet porcí

4

Pro koho upečete tuto dekadentní dobrotu?

Ingredience

2 čajové lžičky čaje Milk Oolong

125g smetany ke šlehání

3 vejce (oddělené bílky a žloutky)

125g karamelového sirupu

35g cukru krystal

Dekorace

100ml šlehačky

Karamelový sirup

Máslový karamel (kdo bude chtít)

Postup:

  1. Smetanu nalijte do zavařovací sklenice a přidejte 2 lžičky Milk Oolong čaje. Smíchejte čajové lístky se smetanou, přikryjte a nechte v lednici odležet na 12 hodin nebo přes noc.
  2. Na karamelovou pěnu sceďte smetanu přes sítko do mísy, tlačením na čajové lístky z nich vyždímejte co nejvíc chuti.
  3. Vyšlehejte smetanu, dokud se nevytvoří měkké špičky, potom smíchejte se žloutky a karamelovým sirupem, dokud se skoro nespojí. Odložte na stranu.
  4. V oddělené míse vyšlehejte bílky do sněhu, přidejte cukr a šlehejte do doby, než budete moct mísu obrátit vzhůru nohama, aniž by se sníh vyklopil.
  5. Bílky přidejte do smetanové směsi a jemně zamíchejte.
  6. Směs nalijte nebo lžičkou vložte do připravených sklenic či misek a nechte vychladnout alespoň 4 hodiny (nebo přes noc).
  7. Až budete tuto karamelovou pěnu servírovat, nezapoměňte ji ozdobit šlehačkou, karamelovým sirupem a navrch přidejte máslový karamel.
Čokoládové lískooříškové Rudolfovy sušenky
Dejte šanci našemu jednoduchému receptu na vánoční sušenky . Naplněné kávovou a čokoládovou příchutí, naše Rudolfovy sušenky budou toto sváteční období oblíbené u všech. Ochutnáte také?
 
 

Čas na přípravu

35 minut +
1 hodina na vychladnutí

Náročnost

Vysoká

Počet porcí

12 sušenek

Dejte šanci našemu jednoduchému receptu na vánoční sušenky . Naplněné kávovou a čokoládovou příchutí, naše Rudolfovy sušenky budou toto sváteční období oblíbené u všech. Ochutnáte také?

Čokoládové lískooříškové sušenky

240 g hladké mouky

225 g másla

60 g moučkového cukru

50 g kakaového prášku

1 polévková lžíce mleté kávy s příchutí oříšku Whittard

100 g lískooříškové pomazánky

Na ozdobu Rudolfa

24 jedlých očí

24 kulatých červených sladkostí

24 rozpůlených preclíků

Dále mělký plech, 5 cm velké kulaté vykrajovátko a zdobící sáček

Postup:

  1. Předehřejte troubu na 160 °C a vložte do ní 2 mělké plechy.
  2. Smíchejte spolu máslo a moučkový cukr, dokud směs není hladká, potom přidejte mouku, kakaový prášek a lískooříškovou mletou kávu, smíchejte vše dohromady, aby se vše spojilo.
  3. Pomocí rukou zpracujte směs dohromady a vytvořte těsto. To dejte vychladnout do lednice na 1 hodinu.
  4. Až těsto vychladne, vyválejte ho na pomoučeném vále do tloušťky zhruba 1cm a vykrojte 24 koleček za použití kulatého vykrajovátka s průměrem 5cm nebo dle vaší fantazie. Kolečka naskládejte na plechy a nechte péct 10-12 minut.
  5. Sušenky vyndejte z trouby a nechte je na plechu pár minut, aby se vytvarovaly, potom je přendejte na drátěnou mřížku, kde zcela vychladnou.
  6. Naplňte plnící sáček lískooříškovou pomazánkou a ustřihněte konec.
  7. Položte polovinu sušenek lícem dolů a naneste na ně kolem 1 polévkové lžíce pomazánky. Na to dejte další sušenku a udělejte z nich takový „sendvič“.
  8. Přilepte rozpůlené preclíky do mezer mezi sušenkami a vytvořte Rudolfovy parohy. Připevněte jedlé oči a červenou sladkost jako nos.
  9. Skladujte ve vzduchotěsné nádobě v suchu a chladu.
Výborná vánoční horká čokoláda
Pozvedněte vaši horkou čokoládu na vyšší úroveň s našimi nejlepšími tipy od Beabop Bakes. Celá rodina si zamiluje vytváření vlastních vynikajících vánočních výtvorů. Prohlédněte si všechny naše horké čokolády, abyste objevili vaši další nejoblíbenější příchuť.
 

Čas na přípravu

5 minut

Náročnost

Velmi jednoduchá

Počet porcí

2 sklenice

Pozvedněte vaši horkou čokoládu na vyšší úroveň s našimi nejlepšími tipy od Beabop Bakes. Celá rodina si zamiluje vytváření vlastních vynikajících vánočních výtvorů. Prohlédněte si všchny naše horké čokolády, abyste objevili vaši další nejoblíbenější příchuť.

Ingredience

6 vrchovatých čajových lžiček (40g) Luxusní horké mléčné čokolády Whittard

400ml ohřátého mléka

cukrovinky, šlehačka a 2 perníčky

Mini Marshmallows (doporučujeme!)

ZPŮSOB PŘÍPRAVY

  1. Ve sklenici rozmíchejte horkou čokoládu a 24 ml mléka, abyste vytvořili směs. Tu dejte na 10-20 sekund do mikrovlnné trouby, aby se prášek rozpustil.
  2. Nasypte 3 vrchovaté čajové lžičky horké čokolády do každého hrnečku nebo sklenice, zalijte ohřátým mlékem a pořádně promíchejte, než se vše spojí.
  3. To celé završte šlehačkou, Mini Marshmallows a mini perníčky. Přejeme dobrou chuť!
Čokoládové Martini
Vánoční recept na Martini s nečekanou změnou. Vyzkoušejte tento recept od Jessie Bakes Cakes s jakoukoli příchutí naší horké čokolády. Na přípravu tohoto receptu vám musí být více jak 18 let. Prosíme užívejte si ho zodpovědně.
 

Čas na přípravu

5 minut

Náročnost

Velmi jednoduchá

Počet porcí

1 koktejl

Vánoční recept na Martini s nečekanou změnou. Vyzkoušejte tento recept od Jessie Bakes Cakes s jakoukoli příchutí naší horké čokolády. Na přípravu tohoto receptu vám musí být více jak 18 let. Prosíme užívejte si ho zodpovědně.

Ingredience

3 vrchovaté čajové lžičky (20g) Luxusní horké mléčné čokolády Whittard

200 ml mléka

25 ml vanilkové Absolut vodky

25 ml Cointreau

kostky ledu

Na ozdobu Mini Marhsmallows, horká čokoláda na poprášení nebo Loukoumi (řecký dezert)

ZPŮSOB PŘÍPRAVY

  1. Ve sklenici rozmíchejte horkou čokoládu a 24 ml mléka, abyste vytvořili směs. Tu dejte na 10-20 sekund do mikrovlnné trouby, aby se prášek rozpustil.
  2. Do koktejlové sklenice dejte 4-5 kostek ledu. Následně do ní nalijte směs horké čokolády, vanilkovou vodku, Cointreau a zbytek mléka. Vše promíchejte.
  3. Čokoládové Martini poprašte horkou čokoládou a ozdobte Marshmallows a Loukoumi na špejli.
Osvěžující Pavlova
Připravte si sladký dezert nadýchaný jak baletní sukně primabaleríny!
 

Čas na přípravu

2,5 hod

Náročnost

Velmi jednoduchá

Počet porcí

1 dort

Připravte si sladký dezert nadýchaný jak baletní sukně primabaleríny! Za recept děkujeme @jessie.bakes.cakes

Ingredience

5 bílků

250 g cukr krupice

4 lžíce instantního čaje Whittard Pink Lemonade

1 čajová lžička vinného octu

1 čajová lžička kukuřičného škrobu

ZPŮSOB PŘÍPRAVY

  1. Na střední rychlost začněte šlehat bílky. Jakmile začnou bělat, po částech přisypávejte cukr.
  2. Rychlost zvyšte a důkladně prošlehejte.
  3. Přidejte instantní čaj a ještě zlehka zašlehejte.
  4. Vlijte lžičku vinného octu, promíchejte stěrkou a jako poslední přidejte škrob a jen lehce zapracujte.
  5. Pečte 45 minut na 120C a následně teplotu snižte na 100C a ještě pečte 45 minut.
  6. Po vychladnutí nazdobte vyšlehaným mascarpone se šlehačkou, ozdobte lemon curd a čerstvým ovocem.
Mocktail Malina s brusinkou
Připravte si tento lahodný a osvěžující mocktail s brusinkou a malinou! Vyzkoušejte některý z našich instantních čajů a užijte si letní atmosféru!
 

Čas na přípravu

10 minut

Náročnost

Velmi jednoduchá

Počet porcí

1-2

Připravte si tento lahodný a osvěžující mocktail s brusinkou a malinou! Vyzkoušejte některý z našich instantních čajů a užijte si letní atmosféru! Za recept děkujeme @samanthahadadi

Ingredience

2-3 vrchovaté kávové lžičky (20g) vašeho oblíbeného instantního čaje Whittard

1/2 hrnku perlivé vody

1/4 hrnku malinového tonicu

šťáva a kůra z půlky limetky

Led a máta na ozdobu

ZPŮSOB PŘÍPRAVY

  1. Všechny ingredience nasypte dohromady a promíchejte.
  2. Mocktail vychlaďte a servírujte s ledem. Dle chuti přidejte limetku, mátu nebo maliny!
9 položek celkem
Zpět do obchodu