Jaro je v plném proudu a s velikonočními svátky za dveřmi je ten správný čas začít plánovat volno. A...
Novinky
Připravte si sladký dezert nadýchaný jak baletní sukně primabaleríny! Čas na příp...

Čas na přípravu
5 minut

Náročnost
Velmi jednoduchá

Počet porcí
1
Ingredience
1 panák espressa (18 g mleté kávy Guatemala Elephant + 35 ml vařící vody)
250ml ohřátého mléka
2 čajové lžičky bílé horké čokolády s příchutí malin
ZPŮSOB PŘÍPRAVY
- Připravte shot espresa v cafetière a nalijte do hrnečku.
- Ohřejte mléko a smíchejte se dvěma lžičkami horké čokolády. Nalijte většinu mléka do hrnečku a potom, ze zbytku mléka a za použití šlehače na mléko vytvořte růžovou pěnu. Tu dejte lžičkou opatrně nahoru.
- Ozdobte hořkou čokoládou a hotovo!
Objevte čaj tak jedinečný jako vy! Vydat se na cestu k relaxaci znamená dělat jednoduchá, ale účinná...
Dejte šanci našemu jednoduchému receptu na vánoční sušenky . Naplněné kávovou a čokoládovou příchutí...
Vánoční recept na Martini s nečekanou změnou. Vyzkoušejte tento recept od Jessie Bakes Cakes s jakou...

Čas na přípravu
5 minut

Náročnost
Velmi jednoduchá

Počet porcí
2 sklenice
Ingredience
6 vrchovatých čajových lžiček (40g) Luxusní horké mléčné čokolády Whittard
400ml ohřátého mléka
cukrovinky, šlehačka a 2 perníčky
Mini Marshmallows (doporučujeme!)
ZPŮSOB PŘÍPRAVY
- Ve sklenici rozmíchejte horkou čokoládu a 24 ml mléka, abyste vytvořili směs. Tu dejte na 10-20 sekund do mikrovlnné trouby, aby se prášek rozpustil.
- Nasypte 3 vrchovaté čajové lžičky horké čokolády do každého hrnečku nebo sklenice, zalijte ohřátým mlékem a pořádně promíchejte, než se vše spojí.
- To celé završte šlehačkou, Mini Marshmallows a mini perníčky. Přejeme dobrou chuť!
Hledáte dokonalý sladký doplněk na každou letní párty? @BeabopBakes navrhla lahodný recept na sýrové...

Čas na přípravu
10 minut

Náročnost
Velmi jednoduchá

Počet porcí
1-2
Ingredience
2-3 vrchovaté kávové lžičky (20g) vašeho oblíbeného instantního čaje Whittard
1/2 hrnku perlivé vody
1/4 hrnku malinového tonicu
šťáva a kůra z půlky limetky
Led a máta na ozdobu
ZPŮSOB PŘÍPRAVY
- Všechny ingredience nasypte dohromady a promíchejte.
- Mocktail vychlaďte a servírujte s ledem. Dle chuti přidejte limetku, mátu nebo maliny!

Čas na přípravu
4,5 hodiny (+ čas na doležení)

Náročnost
Nízká

Počet porcí
4
Ingredience
2 čajové lžičky čaje Milk Oolong
125g smetany ke šlehání
3 vejce (oddělené bílky a žloutky)
125g karamelového sirupu
35g cukru krystal
Dekorace
100ml šlehačky
Karamelový sirup
Máslový karamel (kdo bude chtít)
Postup:
- Smetanu nalijte do zavařovací sklenice a přidejte 2 lžičky Milk Oolong čaje. Smíchejte čajové lístky se smetanou, přikryjte a nechte v lednici odležet na 12 hodin nebo přes noc.
- Na karamelovou pěnu sceďte smetanu přes sítko do mísy, tlačením na čajové lístky z nich vyždímejte co nejvíc chuti.
- Vyšlehejte smetanu, dokud se nevytvoří měkké špičky, potom smíchejte se žloutky a karamelovým sirupem, dokud se skoro nespojí. Odložte na stranu.
- V oddělené míse vyšlehejte bílky do sněhu, přidejte cukr a šlehejte do doby, než budete moct mísu obrátit vzhůru nohama, aniž by se sníh vyklopil.
- Bílky přidejte do smetanové směsi a jemně zamíchejte.
- Směs nalijte nebo lžičkou vložte do připravených sklenic či misek a nechte vychladnout alespoň 4 hodiny (nebo přes noc).
- Až budete tuto karamelovou pěnu servírovat, nezapoměňte ji ozdobit šlehačkou, karamelovým sirupem a navrch přidejte máslový karamel.
vyzkoušejte
