Viktoriin piškotový dort s bílou čokoládou

Britská klasika, Viktoriin piškotový dort, je typický dezert pro Velkou Británii a slouží jako základ pro nespočet dezertů. Naše varianta tohoto dortu obsahuje naši luxusní bílou horkou čokoládu. Vyzkoušejte ho také s vaším oblíbeným čajem.
 
 

Čas na přípravu

2 hodiny

Náročnost

Vysoká

Počet porcí

8-12

Britská klasika, Viktoriin piškotový dort, je typický dezert pro Velkou Británii a může sloužit jako inspirace pro nespočet vašich dezertů. My jsme použili naši luxusní bílou horkou čokoládu a kupu čerstvých osvěžujících jahod. 

Piškotový korpus z bílé čokolády

350 g hladké mouky

2 lžičky prášku do pečiva

3 vrchovaté lžíce luxusní bílé horké čokolády Whittard

4 velká vejce

400 g moučkového cukru

2 lžičky vanilkového extraktu

240 ml rostlinného oleje

300 ml podmáslí

100 g bílých čokoládových lupínků

Krém z bílé čokolády

5 lžic hladké mouky

250ml mléka

2 lžíce luxusní bílé horké čokolády Whittard

1 lžička vanilkového extraktu

225 g změklého másla

200 g moučkového cukru

Na dozdobení jahodová marmeláda, kousky jahod a nalámaná bílá čokoláda

Postup:

  1. Předehřejte troubu na 170 °C a vyložte 3 dortové menší formy pečícím papírem.
  2. Do středně velké mísy dejte mouku, prášek do pečiva a bílou horkou čokoládu a promíchejte, aby se ve spojilo.
  3. Do mísy nebo mixéru přidejte vejce, cukr a vanilku a šlehejte na nejvyšší stupeň asi 5 minut, dokud nebude směs hustá s konzistencí pěny. Pomalu přidávejte olej a pokračujte ve šlehání směsi další minutu.
  4. Přidejte 1/3 sypké směsi a 1/3 podmáslí a míchejte, dokud se nespojí, poté opakujte s dalšími dvěma třetinami a míchejte, dokud těsto nebude hladké.
  5. Směs rozdělte mezi připravené dortové formy a pečte 40–45 minut. Po upečení nechte dorty úplně vychladnout na mřížce.
  6. Na polevu si připravte nepřilnavý hrnec. Přidejte mléko a mouku a opatrně šlehejte na středním plameni, dokud směs nezhoustne. Přidejte čokoládu a vanilku a míchejte, dokud se čokoláda nerozpustí. Poté nechte vychladnout.
  7. V mixéru ušlehejte máslo s cukrem tak, aby směs byla světlá a nadýchaná, poté do nich zašlehejte vychladlou čokoládovou směs a horkou čokoládu, dokud nevznikne hladký krém.
  8. Připravte si upečené korpusy. Kolem okraje prvního korpusu vytvořte cukrářským sáčkem kolečka. Krém dejte také na střed dortu a nahoru dejte lžíci jahodového džemu. Poté přidejte po okraji nakrájené čerstvé jahody. Opakujte i s další vrstvou.
  9. Vršek dortu ozdobte krémem, nakrájenými jahodami a nalámanou bílou čokoládou.
  10. Podávejte se svým oblíbeným čajem.

Přihlaste se prosím znovu

Omlouváme se, ale Váš CSRF token pravděpodobně vypršel. Abychom mohli udržet Vaši bezpečnost na co největší úrovni potřebujeme, abyste se znovu přihlásili.

Děkujeme za pochopení.

Přihlášení