Osvěžte se pořádnou dávkou kávové zmrzliny s velkými kusy čokolády. K výrobě našeho snadného receptu na domácí kávovou zmrzlinu budete potřebovat pouze 5 ingrediencí. Za recept děkujeme @Mykitchendrawer
Čas na přípravu
20 minut + 6 hodin mražení
Náročnost
Velmi jednoduchá
Počet porcí
0,5 l
Osvěžte se pořádnou dávkou kávové zmrzliny s velkými kusy čokolády. K výrobě našeho snadného receptu na domácí kávovou zmrzlinu budete potřebovat pouze 5 ingrediencí. Za recept děkujeme @Mykitchendrawer
Ingredience
300 ml smetany s obsahem tuku 48%
175 g kondenzovaného mléka
2 lžíce instantní kávy
Dvojité espresso kávy Monsoon Malabar
100g nasekané hořké čokolády
ZPŮSOB PŘÍPRAVY
- Smetanu nalijte do velké mísy a nechte krásně vyšlehat. Přidejte kondenzované mléko a opět vyšlehejte.
- Přidejte instantní kávu a dvojité espresso kávy a zašlehejte je do smetany a kondenzovaného mléka, dokud nezískáte nádhernou kávově zbarvenou hladkou a zahuštěnou směs.
- Přidejte 3/4 dávky nasekané hořké čokolády a vmíchejte do směsy.
- Zmrzlinu nalijte do vámi vybrané nádoby a nahoru nasypte zbytek čokolády. Dejte chladit na 6 hodin.
- Zmrzliny jsou hotové, když jsou krásně vychlazené. Dobrou chuť!