Tyto řezy s bílou mangovou horkou čokoládou dodají vaší milované klasice tropickou chuť! Každý kousek je složen z korpusu a mangového krému, vyrobeného z naší bílé horké čokolády s příchutí manga a mangového pyré. Tento recept je ovocný, sladký a perfektní letní pečení!

Čas na přípravu
4 hodiny 10 minut

Náročnost
Nízká

Počet porcí
12
Tyto řezy s bílou mangovou čokoládou dodají vaší milované klasice tropickou chuť! Každý kousek je složen z korpusu a mangového krému, vyrobeného z naší bílé horké čokolády s příchutí manga a mangového pyré. Zakončený polevou z bílé čokolády je tento recept ovocný, sladký a perfektní na jarní nebo letní pečení! Za recept děkujeme @jessie.bakes.cakes!
Na přípravu korpusu
100g cukru krupice
200g másla pokojové teploty
300g hladké mouky
Na mangový krém
150g másla
50g Bílé horké čokolády s příchutí manga
397g (1 plechovka) kondenzovaného mléka
1/2 čajové lžičky soli
150g čerstvého manga
+
300g bílé čokolády na polevu
Postup:
Začněte s přípravou korpusu
- Předehřejte troubu na 200 °C/180 °C horkovzduch. Vyložte pečícím papírem formu o velikosti 20x24 cm (nebo podobné velikosti).
- Vyšlehejte cukr s máslem do světlé pěny. Přidejte mouku a míchejte, dokud se nespojí.
- Vložte těsto do formy a propíchejte vidličkou.
- Pečte 25 minut do zlatova. Dejte do lednice vychladnout nebo pokud korpus připravujete předem, nechte vychladnout přikryté v pokojové teplotě.
Mangový krém
- Mango rozmixujte mixérem, dokud z něj nebude pyré.
- Smíchejte máslo, bílou horkou čokoládu, kondenzované mléko a sůl v rendlíku.
- Dejte na nízkou teplotu a míchejte, dokud se všechny ingredience nerozpustí. Potom vmíchejte mangové pyré.
- Zvyšte teplotu a přiveďte k varu. Nepřestávejte míchat (nezapomeňte seškrabávat i okraje a spodek rendlíku) po dobu 8-10 minut, dokud krém nezhoustne a nezíská jasnou zlatavě žlutou barvu. Můžete zkusit, jestli je krém hotový tak, že ho lžičkou trošku dáte na talířek. Jestli drží tvar, je hotový.
- Odstavte z plotny a pokračujte v míchání, abyste odstranili vzduchové bubliny.
- Nalijte mangový krém na korpus a rozetřete až po okraje. Vraťte ho do lednice na 2 hodiny (nebo přes noc).
Poleva z bílé čokolády
- Rozpusťe bílou čokoládu a 2 lžíce dejte bokem do sáčku.
- Vyndejte řezy z lednice a zbytek čokolády na ně nalijte.
- Po chvíli dozdobte zbylou čokoládou v sáčku.
- Ještě jednou vraťte dezert do lednice na 1 hodinu, dokud čokoláda neztuhne.
vyzkoušejte
