Řezy s mangovou bílou čokoládou

Tyto řezy s bílou mangovou horkou čokoládou dodají vaší milované klasice tropickou chuť! Každý kousek je složen z korpusu a mangového krému, vyrobeného z naší bílé horké čokolády s příchutí manga a mangového pyré. Tento recept je ovocný, sladký a perfektní letní pečení!
 
 

Čas na přípravu

4 hodiny 10 minut

Náročnost

Nízká

Počet porcí

12

Tyto řezy s bílou mangovou čokoládou dodají vaší milované klasice tropickou chuť! Každý kousek je složen z korpusu a mangového krému, vyrobeného z naší bílé horké čokolády s příchutí manga a mangového pyré. Zakončený polevou z bílé čokolády je tento recept ovocný, sladký a perfektní na jarní nebo letní pečení! Za recept děkujeme @jessie.bakes.cakes!

Na přípravu korpusu

100g cukru krupice

200g másla pokojové teploty

300g hladké mouky

Na mangový krém

150g másla

50g Bílé horké čokolády s příchutí manga

397g (1 plechovka) kondenzovaného mléka

1/2 čajové lžičky soli

150g čerstvého manga

+

300g bílé čokolády na polevu

Postup:

Začněte s přípravou korpusu

  1. Předehřejte troubu na 200 °C/180 °C horkovzduch. Vyložte pečícím papírem formu o velikosti 20x24 cm (nebo podobné velikosti).
  2. Vyšlehejte cukr s máslem do světlé pěny. Přidejte mouku a míchejte, dokud se nespojí.
  3. Vložte těsto do formy a propíchejte vidličkou.
  4. Pečte 25 minut do zlatova. Dejte do lednice vychladnout nebo pokud korpus připravujete předem, nechte vychladnout přikryté v pokojové teplotě.

Mangový krém

  1. Mango rozmixujte mixérem, dokud z něj nebude pyré.
  2. Smíchejte máslo, bílou horkou čokoládu, kondenzované mléko a sůl v rendlíku.
  3. Dejte na nízkou teplotu a míchejte, dokud se všechny ingredience nerozpustí. Potom vmíchejte mangové pyré.
  4. Zvyšte teplotu a přiveďte k varu. Nepřestávejte míchat (nezapomeňte seškrabávat i okraje a spodek rendlíku) po dobu 8-10 minut, dokud krém nezhoustne a nezíská jasnou zlatavě žlutou barvu. Můžete zkusit, jestli je krém hotový tak, že ho lžičkou trošku dáte na talířek. Jestli drží tvar, je hotový.
  5. Odstavte z plotny a pokračujte v míchání, abyste odstranili vzduchové bubliny.
  6. Nalijte mangový krém na korpus a rozetřete až po okraje. Vraťte ho do lednice na 2 hodiny (nebo přes noc).

Poleva z bílé čokolády

  1. Rozpusťe bílou čokoládu a 2 lžíce dejte bokem do sáčku.
  2. Vyndejte řezy z lednice a zbytek čokolády na ně nalijte.
  3. Po chvíli dozdobte zbylou čokoládou v sáčku.
  4. Ještě jednou vraťte dezert do lednice na 1 hodinu, dokud čokoláda neztuhne.