Pumpkin spice latte dort

Dopřejte si podzimní dávku Pumpkin spice latte v každém kousku tohoto měkkého a vláčného dortu! Tento recept, vyrobený z čerstvě uvařené Pumpkin spice kávy a konzervovaného dýňového pyré, přináší harmonické příjemné chutě, které najdete v Pumpkin spice latte. Dort je zakončen vrstvou javorového krému a ozdoben mini dýněmi z máslového krému.
 
 

Čas na přípravu

1 hodina 45 minut

Náročnost

Střední

Počet porcí

10

Dopřejte si podzimní dávku Pumpkin spice latte v každém kousku tohoto měkkého a vláčného dortu! Tento recept, vyrobený z čerstvě uvařené Pumpkin spice kávy a konzervovaného dýňového pyré, přináší útulné a uklidňující chutě, které najdete v Pumpkin spice latte. Dort je zakončen vrstvou javorového krému a ozdoben mini dýněmi z máslového krému. Za recept děkujeme @jessie.bakes.cakes!

Na Pumpkin spice dort

4 lžíce Whittard Pumpkin spice mleté kávy

150ml vroucí vody

200g dýňového pyré

150g másla pokojové teploty

200g světle hnědého cukru

3 střední vejce pokojové teploty

300g hladké mouky + 2 lžičky prášku do pečiva

2 čajové lžičky mleté skořice

Na polevu

200g másla pokojové teploty

400 gramů moučkového cukru

1 lžička javorového sirupu

150g plnotučného smetanového sýra Philadelphia, použijte studený z lednice

Oranžové potravinářské barvivo

Čokoládové lupínky

Postup:

Začněte s přípravou korpusu

  1. Předehřejte troubu na 190°C/170 °C horkovzduch. Vyložte pečícím papírem formu na biskupský chlebíček.
  2. Pumpkin Spice mletou kávu zalijte vroucí vodou a nechte louhovat 4 minuty.
  3. Dýňové pyré odměřte do mísy a zalijte 50 ml uvařené kávy. Promíchejte metličkou.
  4. V oddělené míse prošlehejte máslo s hnědým cukrem do světlé a nadýchané směsi. Postupně zašlehejte vejce, dokud se dobře nespojí.
  5. Ve dvou fázích vmíchejte směs dýně s kávou, mouku s kypřícím práškem a skořici, dokud těsto nebude hladké. Směs poté bude hustá.
  6. Těsto přendejte do chlebové formy a pečte 60–65 minut, dokud těsto nevyběhne a střed nebude pružný. Může se stát, že vám dort uprostřed praskne, nebojte se, to je normální!
  7. Nechte 20 minut chladnout ve formě, poté vyjměte a nechte zcela vychladnout na mřížce. Vzhledem k vlhkosti v tomto dortu je normální, že pečicí papír vypadá mastně.

Příprava polevy

  1. Máslo, javorový sirup a moučkový cukr vyšlehejte dohromady, dokud nevznikne hladká směs.
  2. Do samostatné misky dejte třetinu krému. Vmíchejte několik kapek oranžového potravinářského barviva, dokud barva nebude zářivá a rovnoměrná. Oranžový krém lžící nalijte do zdobicího sáčku s velkou hvězdicovou tryskou. Prozatím dejte stranou.
  3. Ve druhé misce s máslovým krémem jemně vmíchejte vychladlý smetanový sýr, abyste vytvořili hladkou a krémovou polevu. Dávejte pozor, abyste směs nepřemíchali, jinak by se smetanový sýr mohl uvolnit a stát se tekutým. Pokud je poleva příliš řídká, dejte ji na 30 minut do lednice.

Zdobení dortu

  1. Na dort rozetřete polevu ze smetanového sýra.
  2. Na vytvoření dýní držte zdobicí sáček, naplněný oranžovým krémem, ve svislé poloze a na dort naneste velké kuličky. Nakonec přidejte čokoládové lupínky.