Dopřejte si podzimní dávku Pumpkin spice latte v každém kousku tohoto měkkého a vláčného dortu! Tento recept, vyrobený z čerstvě uvařené Pumpkin spice kávy a konzervovaného dýňového pyré, přináší harmonické příjemné chutě, které najdete v Pumpkin spice latte. Dort je zakončen vrstvou javorového krému a ozdoben mini dýněmi z máslového krému.

Čas na přípravu
1 hodina 45 minut

Náročnost
Střední

Počet porcí
10
Dopřejte si podzimní dávku Pumpkin spice latte v každém kousku tohoto měkkého a vláčného dortu! Tento recept, vyrobený z čerstvě uvařené Pumpkin spice kávy a konzervovaného dýňového pyré, přináší útulné a uklidňující chutě, které najdete v Pumpkin spice latte. Dort je zakončen vrstvou javorového krému a ozdoben mini dýněmi z máslového krému. Za recept děkujeme @jessie.bakes.cakes!
Na Pumpkin spice dort
4 lžíce Whittard Pumpkin spice mleté kávy
150ml vroucí vody
200g dýňového pyré
150g másla pokojové teploty
200g světle hnědého cukru
3 střední vejce pokojové teploty
300g hladké mouky + 2 lžičky prášku do pečiva
2 čajové lžičky mleté skořice
Na polevu
200g másla pokojové teploty
400 gramů moučkového cukru
1 lžička javorového sirupu
150g plnotučného smetanového sýra Philadelphia, použijte studený z lednice
Oranžové potravinářské barvivo
Čokoládové lupínky
Postup:
Začněte s přípravou korpusu
- Předehřejte troubu na 190°C/170 °C horkovzduch. Vyložte pečícím papírem formu na biskupský chlebíček.
- Pumpkin Spice mletou kávu zalijte vroucí vodou a nechte louhovat 4 minuty.
- Dýňové pyré odměřte do mísy a zalijte 50 ml uvařené kávy. Promíchejte metličkou.
- V oddělené míse prošlehejte máslo s hnědým cukrem do světlé a nadýchané směsi. Postupně zašlehejte vejce, dokud se dobře nespojí.
- Ve dvou fázích vmíchejte směs dýně s kávou, mouku s kypřícím práškem a skořici, dokud těsto nebude hladké. Směs poté bude hustá.
- Těsto přendejte do chlebové formy a pečte 60–65 minut, dokud těsto nevyběhne a střed nebude pružný. Může se stát, že vám dort uprostřed praskne, nebojte se, to je normální!
- Nechte 20 minut chladnout ve formě, poté vyjměte a nechte zcela vychladnout na mřížce. Vzhledem k vlhkosti v tomto dortu je normální, že pečicí papír vypadá mastně.
Příprava polevy
- Máslo, javorový sirup a moučkový cukr vyšlehejte dohromady, dokud nevznikne hladká směs.
- Do samostatné misky dejte třetinu krému. Vmíchejte několik kapek oranžového potravinářského barviva, dokud barva nebude zářivá a rovnoměrná. Oranžový krém lžící nalijte do zdobicího sáčku s velkou hvězdicovou tryskou. Prozatím dejte stranou.
- Ve druhé misce s máslovým krémem jemně vmíchejte vychladlý smetanový sýr, abyste vytvořili hladkou a krémovou polevu. Dávejte pozor, abyste směs nepřemíchali, jinak by se smetanový sýr mohl uvolnit a stát se tekutým. Pokud je poleva příliš řídká, dejte ji na 30 minut do lednice.
Zdobení dortu
- Na dort rozetřete polevu ze smetanového sýra.
- Na vytvoření dýní držte zdobicí sáček, naplněný oranžovým krémem, ve svislé poloze a na dort naneste velké kuličky. Nakonec přidejte čokoládové lupínky.
vyzkoušejte
