Jak si připravit ledový čaj nebo Cold brew

Vychutnejte si váš oblíbený nápoj za každého počasí! Odborníci se shodují, že řada zdravotních obtíží je způsobena nedostatečným pitným režimem. Základem by měla být čistá voda, doporučujeme ji však doplnit ještě oblíbeným čajem. Pokud do něj přidáte ovoce a bylinky, získáte osvěžující nápoj, který zpříjemní každou rodinnou chvíli.

A pokud se po náročném dni potřebujete rozmazlit, připravte si osvěžující ledový shake. Máme pro vás pár tipů, díky kterým si připravíte vynikající ledové osvěžení!
 

Jaký JE ROZDÍL MEZI LEDOVÝM ČAJEM A COLD BREW?

Čaj pro přípravu cold brew se ponoří do studené vody a nechá se vyluhovat, zatímco čaj pro přípravu ledového čaje se louhuje v horké vodě jako klasický čaj a poté se ochladí ledem, aby se mohl podávat. Protože při přípravě studeného nálevu není zapotřebí žádné teplo, měli byste používat pouze čistý sypaný čaj (tj. černý, zelený nebo oolong, bez okvětních lístků nebo kousků ovoce) nebo produkty vyrobené speciálně pro louhování za studena – aby bylo zajištěno, že jsou vhodné a bezpečné pro vyluhování bez zahřívání.  

Jak si připravit ledový čaj?

Dejte 2 čajové lžičky vašeho oblíbeného sypaného čaje do hrnku nebo džbánku.

Přidejte 100 ml čerstvě převařené vody a nechte 15 minut vyluhovat.

Přilijte čerstvou studenou vodu nebo led. Čaj necháme 2-4 hodiny vychladit v lednici. Dle chuti přidejte ovoce a bylinky. Vypijte svůj ledový čaj do 24 hodin.

 
 

Jaký čaj použít pro přípravu ledového čaje a Cold brew?

Pro přípravu Cold brew doporučujeme použít čistý sypaný čaj (černý, zelený, oolong), to znamená čaj bez bylinek, ovoce nebo okvětních lístků. Ideální je použití čaje speciálně vyrobeného pro přípravu Cold brew
Pro přípravu ledového čaje je možné použít jakýkoliv váš oblíbený čaj nebo kousky ovoce a bylinek. Čaj necháte vyluhovat delší dobu (15 minut) a poté ho zalijete studenou vodou, přidáte ovoce a bylinky dle chuti. 
Zpět do obchodu